目前日期文章:201007 (2)

瀏覽方式: 標題列表 簡短摘要

 

ManHanD 慢行 2010 最新单曲 - 探世界 『MV视听版』 ,Manroom 唱片公司及艺人管理向全球极力推介。

探世界 曲: Von, DJ Point 词: Von, Mc Bee, Mc Toy 编曲: DJ Point, Daeren

# (Chorus)
Live Free, Love Flee,
Just like a fairy, so sweet...
Just Hug it, feel it,
Use your wings fly to the place you want to be...

世界嘅版图係大自然创造
路就係人类自己去制造
我会珍惜我仅有脚步
用我音乐陪我踏上个旅途
咩上背囊放低沉重嘅包袱
出去行下睇下哩个世界嘅不同
用支笔再去记录 (记录)
记录低路过地方留下记号(hey ho)
我从陌生嘅街道陌生嘅面孔
陌生嘅空气里面体验得到
唔同地方会有唔同生活文化态度
哩响个井又点会感受得到
蓝色嘅天空草原嘅青葱
仲有幸见到我哋仲算叫做幸福
又或者我做人比较容易满足
所以哩一刻已经俾个世界征服 # (Chorus)

看圖不如實務hold me tight
嚟個旅遊配套i wanna fly
簡單嘅行李自然舒服嘅smile
窗外雲霧酷爆音樂陪住瞓覺
隨心所欲聼住真實嘅sound
感受四季感動開口就wow
欣賞完就放入記憶回收
轉頭繼續默默感受點嘎個地球
偶然試下抛低煩惱睇下
其他地方嘅人有乜唔同嗜好
想要精細要到橫街陋巷尋寳
迷路問路就follow遇上問號
望下左右靈魂暫時出遊 心情漂浮
翻開地圖繼續漫遊出走
一幕幕文化碰頭 慢慢係度認識驗收
[要]飛機上嘅空姐係我朋友


Don't let the rain switch off your feeling,
Don't care about the bad things,
Just leave it, flying with the wind
Try dive into the blue sea,
Go snorkelling with the dolphins,
Just take it easy and free # (Chorus)

manhandfans 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

更新: July 8, 2010 19:00

(吉隆坡訊)ManHanD人未到過廣州,歌曲卻榮登廣州粵語歌曲排行榜!

從未到訪過廣州宣傳的ManHanD, 但其音樂一直漂流在廣州廣東土地,深受當地人注意。據廣州最新消息,慢行的新歌單曲《探世界》在當地廣東電台音樂之聲的“粵語歌曲排行榜”一上榜3個星期直衝橫掃冠亞季軍,目前穩坐冠軍位置!

廣東電台音樂之星節目主持人越洋電聯向ManHanD經理人報喜並述說如此晉級的成績在他們的音樂榜裡較鮮少出現,並說到廣州人對ManHanD的歌曲非常喜愛,雖然ManHanD未到訪過廣州做任何宣傳,但當地人對他們有一定的認識,還追問幾時ManHanD要到訪廣州等。

之前已在廣東電台入榜的歌曲如《慢遊世界》,《咩人》及《LATIDO》也曾經是音樂榜上冠軍寶座!

ManHanD 的單曲《探世界》即將在慢行的官方網站“免費”公開下載,大概鎖定7月中。對于喜愛ManHanD及他們歌曲的朋友需要注意了,ManHanD在近期內又要“玩野”啦! 敬請留意。

manhandfans 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()

找更多相關文章與討論